Godina u znaku…

January 23, 2012 § Leave a comment

Kada sam otvorio oči, sunce je već blještalo kroz venecijanere. Zamućen vid. Razaznajem objekte po sobi i pružam ruku da dohvatim naočare. Napipavam i lap top ispod njih. Glava mi puca, a mrzi me da stavim vodu za kafu.

Tražim ljude po fejsu da im čestitam Novu. Da im poželim godinu punu lepih iznenađenja. Istovremeno razmišljam da li da izbrišem neke igrice iz telefona. “Predugo si ih igrao da bi sada pritisnuo taj x. Duže od godinu dana…” Bolesno. Nisam verovao da će me neke igrice držati toliko. “Prave ih da kod ljudi izazovu zavisnost”, reče mi jednom komšinica. U search bar-u ukucavam Ilija Studen.

“Hm, nema mu sličice… da li je moguće?”, trljam oči tripujući bolji vid. “Ček, pa ima onaj blog, tu ću ga naći”, međutim adresa nije radila. “Da li je moguće da je nestao sa virtuelnog lica zemlje?”, pomislih dok sam ukucavao njegovo ime u Google-u. I negde među top rezultatima izađe i Varagićev blog. Znao sam za njegov intervju na sajtu Infostuda, kao i za program koji je napravio. Ne i za planetarnu popularnost koju je isti izazvao kod IT sveta… Otvaram video

Ležim tako pola sata, ne pomeram se i gledam. Klima radi, gorim pod ćebetom, ali nemam reakcije. Nemo slušam video i ne verujem. Opčinjem brojkama, opčinjen uspehom. Jednostavnošću. Razočaran životom i životnim izborima. Preplavljen osećajem nade i idejom da mogu nešto da uradim, nešto bitno, zaEbano kao Ilija. Trip je jedino što ne znam da programiram. Trip je i što mislim da nikada neću ni znati. Trip je i što uopšte o tome razmišljam.

Priča o obećanjima, a ja klimam glavom u sebi. Obećao sam da pišem neke tekstove društvu sa Kluba Putnika Srbije. “Da, to je prva stvar koju ću uraditi. Čekaj samo da odgledam predavanje do kraja…”, pričam sam sa sobom.

Danas (pon 23.), “šalje” mi Seth neki mejl o formiranju cena kod softvera. “The pricing formula“. Ispoštujem ga i pročitah do kraja pre nego što mejl završi u “Success” kartici sa strane. Podseti me mejl na ovaj video koji sam gledao početkom godine. Nema osobe kojoj sa oduševljenjem nisam prepričao. Kao da sam ga ja pravio. Takav mi je bio osećaj. Takav mi je trip.

Biće ovo dobra godina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Godina u znaku… at Visionary.

meta

%d bloggers like this: