O vulgarnosti

January 29, 2012 § Leave a comment

Ljudi koji me dobro poznaju, čak i oni koji su u usputnom “gde si/moramo da se vidimo/99% te zovem” fazonu, znaju da nisam vulgaran. Da se vulgarnosti gnušam. Posebno one vulgarnosti koja je naša svakodnevnica: u kolima, na poslu, u autobusu. Pre neki dan sam se video sa ortakom koji je za nekog tamo lika rekao da je pederčina. Na sred ulice! U tom trenutku je prolazila starija gospođa sa malim detetom.

“Čemu potreba za takvim rečnikom, i to uvek kada se nađemo ovde na Krstu?”, upitao sam ga srameći se kao da je mene usred izliva “emocije” uhvatio stran pogled.
“Ne treba sputavati svoje nagone. Ako ti činiš, pre ili kasnije ćeš pući!”, bio je njegov kratak odgovor.

Ipak, daleko od toga da nemam potrebu za istom. Odlučio sam da ovo bude moj kanal. Kontradiktorno je, znam. Svejedno šalje ružnu poruku. Ovaj blog je nadgradnja jednog sazrevanja. Kapiram da će u nekom trenutku i te ružne reči nestati. Do tada…

U toku jučerašnjeg dana sam dobio gomilu poruka, odnosno komentara na post Jutarnji sneg j… Odlučio sam da nijednu ne objavim. Mogao sam da iskuliram, da se pravim blesav, nastavim da teram cirkus. Međutim, odlučio sam nešto drugo. Daću objašnjenje:

1. Svi oni koji su me napali kako “besomučno vređam jednu takvu profesiju”, odgovaram: Nosite se u radikalnu stranku! Ja nisam napao sve vozače, već konkretna tri čoveka. Ako se pronalazite među njima, ponovo se nosite!

2. Svima onima koji su mi dali podršku – znam da ova naša svakodnevnica nije sjajna, ali manite se priča kako je vozač stao da kupi cigare, naglo ukočio, stao na žuto, propustio pešaka. Ako kasnite na posao – SPREMITE se ranije! Ako ste se posvađali sa ženom/mužem/decom/devojkom/dečkom/ostalim činiocima “porodice” – raspravite to sa njima, a na ulicu iznesite OSMEH.

Svestan sam da onim što sam napisao vređam pojedine ljude koji se bave profesijom vozača autobusa. Možda i one koji se poput mene gnušaju psovki. Shvatite ovo kao nečiji filter, kao reakciju na datu situaciju.

Možda odrastem. Možda ne.

Peace!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading O vulgarnosti at Visionary.

meta

%d bloggers like this: